Kuru Yufka - Bartın
Kuru Yufka Malzemeleri Nelerdir
- 5000 g un
- 3000 g su
- 30 g tuz
Kuru Yufka Nasıl Yapılır
Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurunuz. Her biri 80 gr olan 80 farklı parçaya bölünüz. Her bir parçayı oklavayla yuvarlak şekilde açınız. Açarken yapışmaması için un kullanınız. Önceden sac ocağınızı ya da tavanızı ısıtınız. Her bir parçayı arkalı önlü çevirerek pişiriniz. Yufka kaskatı halini aldıktan sonra, tülbente sararak saklayınız. Gerektiğinde üstüne su sıkmak yoluyla yumuşatarak kullanınız.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Kuru Yufka
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2939
Eklenme Tarihi :
02 Temmuz 2019 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı