Kuru Yufka Böreği - Ordu
Kuru Yufka Böreği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 8 adet kuru yufka
- sıvıyağ
- tuz
- su
- peynir- maydanoz veya kıyma- soğan
- karabiber
Kuru Yufka Böreği Nasıl Hazırlanır?
Geniş bir kabın içine ılık su ve tuz konulur. Yufkalar tek tek ıslatılır. Yağlanmış tavaya ıslatılan 4 yufka üst üste yerleştirilir. Arasına hazırlanan karışım koyulup, yine ıslatılan 4 yufka üstüne yerleştirilir. Yufkaların altı kızarınca kapak yardımıyla börek ters çevrilir. Tava tekrar yağlanıp, böreğin diğer tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alınır. Dilimleyerek sıcak servis yapılır.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
kuru yufka böreği
Görsel Sahibi: Ordu İl kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
22091
Eklenme Tarihi :
26 Ağustos 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
10 Mayıs 2019 Cuma