Madımak Yemeği - Yozgat
Madımak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler:
- 1.5 kg madımak
- Bir kase yoğurt
- 150 gr pastırma
- Bir - iki diş sarımsak
- Tuz, biber,
- Yeterince sıvı yağ
- Salça
Madımak Yemeği Yapılışı:
1.5 kg madımak temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bir tencereye yağ, salça, pastırma konularak kavrulur. Kıyılan madımak üzerine ilave edilir. 15 dakika pişirildikten sonra servis yapılır. Sarımsaklanmış yoğurt isteğe göre sos olarak kullanılır.
Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Yozgat Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14653
Eklenme Tarihi :
25 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
17 Nisan 2020 Cuma