­ MANTI ÇORBASI | Kültür Portalı

Mantı Çorbası - Ankara

Mantı Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı erişte
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Nane
  • Tuz

Mantı Çorbası Nasıl Yapılır

Suda haşlanan makarnanın soğuması beklenir, soğuduğunda suyu süzülmez, içine sarımsaklı yoğurt, nane ve tuz konulup, karıştırılır. İsteğe göre soğuk ya da sıcak yenilebilir. Sıcak yenilecekse üzerine kızartılmış yağ dökülür.

Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4249    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı