Mantı - Karaman
Mantı Malzemeleri Nelerdir
- 7 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı su
- 2 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı tuz
Mantı içi için:
- 200 g kıyma
- 1 çorba kaşığı margarin
- 3 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Maydanoz
Mantının üzerine;
- 4 çorba kaşığı tarayağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 250 g yoğurt
Mantı Nasıl Yapılır
Un, su, 2 adet yumurta ve tuz bir kapta katı bir hamur halinde yoğrularak 1 saat dinlenmeye bırakılır. Bir saat sonra hamuru hafifçe unlayarak bıçak sırtı inceliğine gelinceye kadar hamuru açarak büyütmelidir. Sonra hamur 3'er cm'lik parçalara kesilir. Mantı içinin hazırlanışı ise kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz iyice yoğrulur. Önceden hazırlanan iç hamur parçalarına eşit olarak bölünür. Kare kesilmiş hamurun dört ucu da üst kısımda birleştirilip sıkılır. Hazırlanan mantılar yan yana tepsiye dizilir, fırına sürerek 25 dakika pişirilir. Sonra kaynayan 6 bardak suda, az kuvvetteki ateşte pişirilir. Hamurlar suyunu çekince tabağa alıp, sırasıyla kızdırılmış tereyağı, çırpılmış yoğurt ve sonra da az kızdırılmış ve içine kırmızı biber katılmış tereyağı dökülür.
Tarif Ülkü Karabacak.
İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Mantı
Görsel Sahibi: H.İbrahim İNCEKARA
Mantı
Görsel Sahibi: H.İbrahim İNCEKARA
Mantı
Görsel Sahibi: H.İbrahim İNCEKARA
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5001
Eklenme Tarihi :
15 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Kasım 2023 Çarşamba