Maraş Yoğurtlu Kebap Malzemeleri Nelerdir
- 500-750 gr ön kol veya döş etinden zırhlı kıyma
- 3 adet tırnaklı pide
- Karabiber, kırmızı pul biber
- 500 gram keçi yoğurdu
- Tereyağı
Maraş Yoğurtlu Kebap Nasıl Yapılır
Tuz, karabiber ve kırmızıbiberle kıyma yoğrulur. Yarısı şişe bastırılarak dizilir. Köz ateşinde özenle pişirilir ve pişirmede ekmekler şişlere bastırılarak yağlanır ve yumuşatılan ekmekler dilimlenerek tabağa dizilir. Ekmeklerin üzerine taze çırpılmış yoğurt dökülür. Pişen etler yoğurt üzerine çekilir ve yüzeye eritilmiş taze yağ gezdirilerek servise sunulur. Öneriler: Sıcak servis yapılmalıdır. Yanında ıravanda şerbeti içilir.
Kaynak: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 282.
Kahramanmaraş Geleneksel Mutfak