Hakkari Kebabı - Hakkari
Hakkari Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg kıyma
- 1/2 demet taze nane
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 2 diş sarımsak
- 1/2 kg patates
- 100 g sivri biber
- Tuz
- Karabiber, pul biber
- 1 kase yağ
Hakkari Kebabı Nasıl Yapılır
Kıyma, nane, yabani kekik, maydanoz, dereotu, sarımsak, tuz ve baharatlar derin bir kapta karıştırılıp yoğurularak köftelik harç haline getirilir. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar avuç içinde yuvarlanarak baş parmak kalınlığında köfteler elde edilir. Kızgın yağa atılan köfteler kızartılır. İnce dilimlenmiş patatesler ile sivri biberler de kızartılarak köftelerle birlikte servis edilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hakkari Kebabı
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4140
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba