­ HAKKARİ KEBABI | Kültür Portalı

Hakkari Kebabı - Hakkari

Hakkari Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg kıyma
  • 1/2 demet taze nane
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 kg patates
  • 100 g sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber
  • 1 kase yağ

Hakkari Kebabı Nasıl Yapılır

Kıyma, nane, yabani kekik, maydanoz, dereotu, sarımsak, tuz ve baharatlar derin bir kapta karıştırılıp yoğurularak köftelik harç haline getirilir. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar avuç içinde yuvarlanarak baş parmak kalınlığında köfteler elde edilir. Kızgın yağa atılan köfteler kızartılır. İnce dilimlenmiş patatesler ile sivri biberler de kızartılarak köftelerle birlikte servis edilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4306    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba