Meyre (Mehir) - Şırnak
Meyre İçin Gerekli Malzemeler:
- Dövme buğday,
- ayran,
- yumurta,
- kabak,
- pancar.
Meyre Yapılışı:
yran ve dövme ateşe bırakılır. Yumurta çırpılır içine bırakılır. Devamlı bir şekilde karıştırılır. Kaynayıncaya kadar devam edilir. Parçalanmış kabaklar ve Pancar yaprakları içine katılır. Bir parça pişince ateşten indirilir. Soğuk servis yapılır.
Kaynak: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa
Şırnak Geleneksel Mutfak
Meyre
Görsel Sahibi: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8527
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
27 Mart 2020 Cuma