­ MEYRE (MEHİR) | Kültür Portalı

Meyre (Mehir) - Şırnak

Meyre İçin Gerekli Malzemeler:

  • Dövme buğday,
  • ayran,
  • yumurta,
  • kabak,
  • pancar.

Meyre Yapılışı:

yran ve dövme ateşe bırakılır. Yumurta çırpılır içine bırakılır. Devamlı bir şekilde karıştırılır. Kaynayıncaya kadar devam edilir. Parçalanmış kabaklar ve Pancar yaprakları içine katılır. Bir parça pişince ateşten indirilir. Soğuk servis yapılır.

Kaynak: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa

Şırnak Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 8527    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2020 Cuma