İşkefe - Tokat
                
                
                    İşkefe İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
İşkefe Nasıl Hazırlanır?
Geniş bir kabın içerisine tuz ve su alabildiği kadar un ile karıştırılarak sert olacak şekilde yoğurulur. Hamur biraz dinlendikten sonra küçük yumaklar halinde kesilip oklava yardımı ile incecik açılır. Kızdırılan sacın üzerine oklava yardımı ile konulur ve aktaracak ile hafif pişirilir. Pişen işkefeler üst üste konularak istiflenir. Kullanılacağı zaman üzeri ılık su ile hafif ıslatılır. Biraz beklettikten sonra içerisine maydanoz, çökelek karışımı konularak veya sade olarak yenilir.
NOT: İşkefe süt, un , yumurta , su karışımından da yapılır.
Kaynak: Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
İşkefe
                                            Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        6907   
                            Eklenme Tarihi :
                                19 Şubat 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                14 Ocak 2020 Salı