İşkefe - Tokat
İşkefe İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
İşkefe Nasıl Hazırlanır?
Geniş bir kabın içerisine tuz ve su alabildiği kadar un ile karıştırılarak sert olacak şekilde yoğurulur. Hamur biraz dinlendikten sonra küçük yumaklar halinde kesilip oklava yardımı ile incecik açılır. Kızdırılan sacın üzerine oklava yardımı ile konulur ve aktaracak ile hafif pişirilir. Pişen işkefeler üst üste konularak istiflenir. Kullanılacağı zaman üzeri ılık su ile hafif ıslatılır. Biraz beklettikten sonra içerisine maydanoz, çökelek karışımı konularak veya sade olarak yenilir.
NOT: İşkefe süt, un , yumurta , su karışımından da yapılır.
Kaynak: Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İşkefe
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5285
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
14 Ocak 2020 Salı