Mısır Yarmalı Aş Sarması - Ordu
Mısır Yarmalı Aş Sarması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 3 bağ kara lahana (pancar)
- 1 su bardağı mısır yarması
- ½ su bardağı bulgur
- 4 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 bağ maydanoz
- 1 kase süzme yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- 1-2 adet patates
- tuz
- kırmızı biber
- nane
Mısır Yarmalı Aş Sarması Nasıl Hazırlanır?
Pancar saplarından ayrılır. Kaynayan suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Soğuk suya alınıp, süzgeçte süzülür. Mısır yarması ılık suda ıslatılır. Soğanlar ince kıyılır. Yağ ile salça hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayıklanıp yıkanmış bulgur, mısır yarması ve tuz ilave edilir. 1 bardak sıcak su ilave edilip kısık ateşte pilav gibi çektirilerek pişirilir.İçine maydanoz, ince doğranmış sarımsak ve nane ilave edilip, karıştırılır. Haşlanmış pancarın damarlı tarafı içe gelecek şekilde tabak üzerine serilerek, hazırlanan içten konulur. 2-3 cm eninde küçük sarılır. Tencereye düzgün bir şekilde dizilir. Soğan ve patates dilimleri konulur. Üzerine ağırlık yapması için bir tabak kapatılır. Sıcak su ilave edilir, kalan tereyağ ve sıvıyağ üzerine gezdirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.Arzu edilirse üzerine yağda kızdırılmış kırmızı pul biber de konulabilir.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Mısır Yarmalı Aş Sarması
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7470
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe