­ NAZLI ( OTUR FATMA TATLISI ) | Kültür Portalı

Nazlı ( Otur Fatma Tatlısı ) - Kocaeli

Nazlı Malzemeleri Nelerdir

  •  2 tane yumurta
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar mısır unu

Nazlı Nasıl Yapılır

Keke benzer şekilde yapılan ve en çok çayın yanında tercih edilen tatlılardan biridir. 2 tane yumurta, 1 bardak yoğurt ve 1 bardak şeker büyük bir kabın içinde iyice karıştırılır. 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat ( üzerine birkaç damla limon sıkılarak kullanılması önerilir) aldığı kadar mısır unu eklenir. Yağlanmış olan tepsiye boşaltılır ve fırında hafif ateşte pişirilir. Tatlı çok kısa sürede piştiği için ‘Nazlı’ olarak adlandırılmaktadır. Bu nedenle de pişirilirken dikkatli olmak ve ateşi iyi ayarlamak gerekir.

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 16609    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Şubat 2024 Pazartesi