Nohutlu Mantı - Bilecik
Nohutlu Mantı Malzemeleri Nelerdir
- 1 yumurta
- 2 bardak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı pişmiş nohut
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- yeteri kadar un
Nohutlu Mantı Nasıl Hazırlanır
Ilık su ve tuz içerisine un karıştırılarak yoğurulur, parçalara bölünerek oklava ile açılır, kibrit kutusu büyüklüğünde kareler halinde kesilir. Pişmiş nohutlar bir kapta ezilir, kare hamurların içine küçük küçük konularak köşeleri birleştirilir. Hazırlanan parçalar yağlanan tepsiye sırayla dizilir, daha sonra hafif ateşin üzerine konulur, pembe kıvamına geldikten sonra ateşten alınır. Kaynamış su, mantıların üzerini kaplayıncaya kadar dökülür. Mantı suyu çekinceye kadar ateşte bekletilir. Pişen mantı indirilerek hafif soğutulur ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servise sunulur.
Kaynak: Bilecik Valiliği İl Yıllığı, 2005
Nohutlu Mantı
Görsel Sahibi: Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Dosyası
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15856
Eklenme Tarihi :
10 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
20 Nisan 2022 Çarşamba