Nohutlu Mantı - Bilecik
                
                
                    Nohutlu Mantı Malzemeleri Nelerdir
	- 1 yumurta
 
	- 2 bardak su
 
	- 1 tatlı kaşığı tuz
 
	- 2 su bardağı pişmiş nohut
 
	- 1 kase sarımsaklı yoğurt
 
	- yeteri kadar un
 
Nohutlu Mantı Nasıl Hazırlanır
Ilık su ve tuz içerisine un karıştırılarak yoğurulur, parçalara bölünerek oklava ile açılır, kibrit kutusu büyüklüğünde kareler halinde kesilir. Pişmiş nohutlar bir kapta ezilir, kare hamurların içine küçük küçük konularak köşeleri birleştirilir. Hazırlanan parçalar yağlanan tepsiye sırayla dizilir, daha sonra hafif ateşin üzerine konulur, pembe kıvamına geldikten sonra ateşten alınır. Kaynamış su, mantıların üzerini kaplayıncaya kadar dökülür. Mantı suyu çekinceye kadar ateşte bekletilir. Pişen mantı indirilerek hafif soğutulur ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servise sunulur.
Kaynak: Bilecik Valiliği İl Yıllığı, 2005
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Nohutlu Mantı
                                            Görsel Sahibi: Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Dosyası
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        19596   
                            Eklenme Tarihi :
                                10 Ocak 2013 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                20 Nisan 2022 Çarşamba