­ EBEGÜMECİ | Kültür Portalı

Ebegümeci - Aydın

Ebegümeci Malzemeleri Nelerdir

  • 1 bağ ebegümeci
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • ½ çay bardağı zeytinyağı

Ebegümeci Nasıl Hazırlanır

Ebegümeci yapraklarından ayıklandıktan ve doğrandıkta sonra yarım tencere kaynamış suda haşlanır. Ayrı bir tavada soğan pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra ebegümeci soğanın üzerine ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir. Pişmek üzere iken biber ve tuz atıldıktan sonra sıcak olarak servis yapılır. Tercihe göre yoğurtlu, yumurtalı da olabilir.

Kaynak: Turgay AYDIN, Aydın Sofrası - 2000

Görüntülenme Sayısı : 4934    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Şubat 2022 Salı