Patile - Tunceli
Patile İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 3 su bardağı un
- yarım paket yaşmaya
- 200 gr tuzsuz peynir
- kavurmalı bulgur
- maydanoz
- tozşeker
- tuz
- yeteri kadar su
Patile Nasıl Hazırlanır?
Önce bir kaba 3 su bardağı kadar un konulur. Üzerine yarım paket yaşmaya, bir fiske tuz ve ılık su ekleyerek karıştırılır. Karışım kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Elde edilen hamur küçük parçalara ayrılır. Beze denilen bu parçalar merdane ile iyice açılır. Hamurun üzerine tuzsuz beyaz peynire katılmış soğan, maydanoz veya kavurmalı bulgur güzelce dağıtılır. Hamur yarım ay şeklinde katlanır.Pişmeye hazır patile harlı ateşteki sacın üstüne konularak pişirilir. Bu şekilde yenebileceği gibi ekmekler doğranarak üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek de yenir.
Kaynak: Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Patile Yapımı
Görsel Sahibi: Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5059
Eklenme Tarihi :
01 Mart 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
19 Mart 2020 Perşembe