­ PAZIYA SARLI DANA BONFİLE | Kültür Portalı

Pazıya Sarlı Dana Bonfile - Zonguldak

Pazıya Sarılı Dana Bonfile, Kavşak Fasulye

Pazıya Sarılı Dana Bonfile İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Fasülye İçin: 
 
150 gr kurutulmuş taze fasulye 
60 gr kıyılmış kuru soğan 
70 gr sıvıyağ
10 gr biber salçası
10 gr domates salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
 
Bonfile İçin:
 
200 gr bonfile 
1 adet pazı yaprağı
25 gr tereyağı
Tuz 
Karabiber
Taze kekik
 
Pazıya Sarılı Dana Bonfile, Kavşak Fasulye Nasıl Hazırlanır?
 
Bol suda fasulyeleri yumuşayıncaya kadar kaynatınız ve ardından süzdürünüz.
Kızgın bir tavada soğanları zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Fasulyeleri ilave edip 7-8 dk daha kavurmaya devam ediniz.
Az bir miktar su ile salçaları karıştırınız ve fasulyelerin üzerine boca ediniz.
Tuz, karabiber ve pul biberini de ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar pişiriniz.
Bonfileye kekik, tuz ve karabiber ekip kızgın tavada dağlayınız.
Haşlanmış pazı yaprağına sarıp 170 derece fırında 25 dk pişiriniz.
Tabağa önce fasülyeyi üstüne bofileyi koyup servis ediniz.

Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı

Görüntülenme Sayısı : 2706    Eklenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi