Haşhaşlı Katmer - Isparta
Haşhaşlı Katmer Malzemeleri Nelerdir
4 Kişilik – Hazırlama Süresi: 1 saat – Pişirme Süresi: 30 dakika
- 1,5 kg un
- Yarım çorba kaşığı tuz
- Aldığı kadar ılık su
- 1 orta boy kase kavrulmuş ezilmiş haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Hamur mayası
Haşhaşlı Katmer Nasıl Yapılır
Un ile su hamur haline getirilir. İsteğe bağlı olarak hamur mayası da katılabilir. Başka bir kapta haşhaş ile sıvı yağ karıştırılır. Parçalara ayrılan hamur tek tek oklava veya merdane ile büyükçe açılır, haşhaş her tarafına eşit dağıtılacak şekilde sürülür. Rulo haline getirilen haşhaşlı hamur sac veya tavada üzeri yağlanarak kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Haşhaşlı Katmer
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Haşhaşlı Katmer
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6650
Eklenme Tarihi :
27 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
18 Temmuz 2023 Salı