Pestilli Lahana Dolması Malzemeleri Nelerdir?
- 4 kişilik lahana
- 50 Gr kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay bardağı doğranmış erik pestili
- Soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Tuz
- karabiber
- 2 kaşık tereyağı
Pestilli Lahana Dolması Nasıl Hazırlanır?
Lahananın yaprakları haşlanır. Kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, soğan, karabiber, tuz, salça ilave edilerek harç hazırlanır. Lahana yapraklarına sarılır ve tencereye dizildiği zaman aralarına pestil parçaları bırakılır. Yeterince su ilave edilip pişirilir. Turp ve turşu ile servis yapılır.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III , Sayfa No:219