­ EKMEK KADAYIFI | Kültür Portalı

Ekmek Kadayıfı - Afyonkarahisar

Ekmek Kadayıfı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet hazır ekmek kadayıfı
  • 3,5 kg toz şeker
  • 3 lt su
  • Yarım limon suyu
  • Yeterli miktarda kaymak

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır

Ön hazırlık olarak şeker, limon suyu ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır. Diğer tarafta, ekmek kadayıfı, pişirme tepsisinin içinde 10-15 dakika ılık su ile ıslatılır ve kabarması sağlanır. Suyu süzülen ekmek kadayıfı ocağa konur. Üzerine, hazırlanan sıcak şerbet dökülür. Pişirme işlemi devam ederken, kadayıf ile tepsinin kenarı arasında biriken şerbet, kepçe yardımı ile kadayıfın üzerinde gezdirilir. Bu işlem kadayıf, şerbetin tamamı çekinceye kadar devam eder. Ekmek kadayıfı ters çevrilerek, pişirildiği tepsiden daha küçük bir tepsiye alınır. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerine kaymak konularak servis yapılır.

Kaynak:  Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri,  Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları,  Ankara 2018 

Afyonkarahisar Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 29346    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Aralık 2021 Salı