Çalıçileği Çorbası  - Giresun
                
                
                    Çalıçileği Çorbası Malzemeleri Nelerdir
	- 1/2 kg çileklik (çalıçileği)
 
	- 1 adet soğan
 
	- 1 çay bardağı mısır yarması
 
	- 1 çorba kaşığı salça
 
	- 1 su bardağı kuru fasulye
 
	- 2 yemek kaşığı tereyağı
 
Çalıçileği Çorbası Nasıl Yapılır
Ayıklanmış çalıçileği kaynamakta olan suya konarak haşlanır. Süzülür ve sıkılarak doğranır. Bir tencereye koyulan suya haşlanmış mısır yarması ve fasulye ilave edilerek 10 dakika pişirilir. Doğranmış çileklikler kaynamakta olan suya ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir. Diğer taraftan ince bir şekilde kıyılan soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. 10 dakika daha pişirilerek sıcak servis yapılır.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Çalı Çileği Çorbası
                                            Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        7078   
                            Eklenme Tarihi :
                                26 Şubat 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                15 Mart 2023 Çarşamba