­ SAFRANLI PİLAV | Kültür Portalı

Safranlı Pilav - Karabük

 

Safranlı Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • Yarım kg pirinç
  • 2 adet patlıcan
  • Karabiber 
  • 100 g tereyağı
  • 100 g ayçiçek yağı 
  • Tuz 
  • Bir kuru soğan 
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 1 litre kemik suyu
  • Nohut büyüklüğünde sakız

Safranlı Pilav Nasıl Yapılır

Pirinç ılık suda ıslatılır ve soğuk su ile yıkanır. Soğan küp şeklinde doğranıp tencerede kavrulur. Soğanlar kavrulunca üzerine pirinç ilave edilir. Pirinç kavrulurken ayrı bir tencerede su kaynatılıp içine sakız safran tuz karabiber ve diğer baharatları koyarak kısık ateşte bekletilir. mantarlar küp şeklinde doğranır ve baharatlı su karışımı kavrulmuş pirincin içerisine eklenir. Kısık ateşte 15 dk. pişirilir. 
Görüntülenme Sayısı : 3330    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı