Cibez (Cibes) Salatası - İzmir
Ege Bölgesi'nde sıklıkla rastlanan bir bitkidir. Karnabahar, lahana, karalahana gibi sebzelerin topraktan söküldükten sonra, toprakta kalan köklerinden büyüyen kısmına cibez denir. Tire civarında cücük olarak da adlandırıldığı olur. Mart ayından itibaren pazarlarda rastlanmaya başlar. Cibez ayıklanıp temizlendikten sonra bol suda, sapları yumuşayana kadar (rengini kaybetmemesi için kapağı kapatılmadan) haşlanıp üzerine zeytinyağ, limon ve sarımsaklı sos dökülerek salata olarak tüketilir.
Kaynak: İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün mutfak kültürü konulu alan araştırmalarından derlenmiştir.
İzmir Geleneksel Mutfak
Cibez Salatası
Aycan Hasırcılar/İzmir İl Kültür ve Turizm Müd. Folklor Araştırmacısı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
23067
Eklenme Tarihi :
27 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
22 Ağustos 2023 Salı