Samsı - Muğla
                
                
                    Samsı Malzemeleri Nelerdir
Hamuru için: 
	- 3 su bardağı un
 
	- 1 adet yumurta
 
	- Su
 
İç harcı için: 
	- 1 su bardağı dövülmüş badem 
 
	- 1 su bardağı dövülmüş ceviz 
 
	- 1 su bardağı toz şeker
 
Kızartmak için: 
Şerbeti için:
	- 1300 g toz şeker
 
	- 1 litre su
 
Samsı Nasıl Yapılır
Un, su ve yumurta ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur, 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Bezeler nişasta ile açılır. Açılan her yufka, üstüne iç malzemeden eşit şekilde serpildikten sonra oklavaya sarılır, büzerek oklavadan çıkarılır, dilimler halinde kesilir. Dilimler, kızgın yağda kızartılır. Tatlının hamuru hazırlanırken diğer tarafta da şerbeti kaynatılır, kıvamını alınca soğumaya bırakılır. Soğuyan şerbet, sıcak samsının üzerine dökülür. Servisi, ılık da soğuk da yapılabilir.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Samsı
                                            Görsel Sahibi: Aydın DURDU
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        14105   
                            Eklenme Tarihi :
                                15 Haziran 2017 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                05 Aralık 2024 Perşembe