Sırın - Erzincan
Sırın Malzemeleri Nelerdir
Hamuru için:
• 750 g un
• 2 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1 paket maya
Üzeri için:
• 1 kase yoğurt
• 250 g tereyağı
• Pul biber
Sırın Nasıl Yapılır
Su, tuz, maya ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamur dinlendikten sonra 10 beze yapılır. Açabildiğimiz kadar ince açılan yufkalar sacda çok az pişirilir. Yumuşak yufkalar rulo şeklinde yapılıp parmak genişliğinde kesilir ve tepsiye dizilir. 150 gr yağ eritilip yufkaların üzerine dökülür. Daha sonra servis tabağına alınan yufkaların üzerine sulandırılmış yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir.
Sırın
Görsel Sahibi: Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
291
Eklenme Tarihi :
29 Ağustos 2025 Cuma
Güncellenme Tarihi :
03 Ekim 2025 Cuma