­ AMASYA CİLBİRİ | Kültür Portalı

Amasya Cilbiri - Amasya

Amasya Cilbiri Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı ev eriştesi
  • 2 domates
  • 2 yumurta
  • 200 gr. kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı su
  • Bir miktar tuz

Amasya Cilbiri Nasıl Yapılır

Tereyağında kıyma kavrulup içine yumurtalar kırılır. Domates kabukları soyulup küçük (tavla zarı büyüklüğünde) doğranarak tencereye ilave edilir. Suyu konulup kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra erişteleri salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Amasya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4527    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı