­ OVMA HELVASI | Kültür Portalı

Ovma Helvası - Isparta

Ovma Helvası Malzemeleri Nelerdir  (10-12 Kişilik)                                             

Hazırlama ve Pişirme Süresi: 20-25 dakika

  • 1 kg pekmez
  • 1,5 kg buğday nişastası
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Su
  • 250 g ceviz içi

Ovma Helvası Nasıl Yapılır

Nişasta, biraz suyla ezilir ve sulandırılır. Pekmez ve tereyağı ilave edilir. Ateşe konularak sürekli karıştırılır. Pilav kıvamına geldiğinde ateşten indirilir. Pişirildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz içi konularak servis yapılır.    

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4069    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2023 Cuma