­ SIRIN (SERUN) | Kültür Portalı

Sırın (Serun) - Malatya

Sırın Malzemeleri Nelerdir

  • 15 adet yufka ekmeği
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı

Sırın Nasıl Yapılır

Bir tepsi üzerine yufka serilir, 3-4 kaşık sarımsaklı yoğurt dökülerek kaşıkla yufkanın her tarafına yayılması sağlanır. Onun üzerine bir yufka daha konulur, bu yufkanın üzerine de 3-4 kaşık eritilmiş tereyağı dökülerek bunun da yufkaya sürülmesi sağlanır. Bir kat yoğurtlu, bir kat yağlı yufka gelecek şekilde hazırlanan bir tepsi sırın bıçakla dilimlenip servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 2237    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Eylül 2024 Perşembe