­ SİRKELİ KELLE ÇORBASI | Kültür Portalı

Sirkeli Kelle Çorbası - Karabük

Sirkeli Kelle Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg işkembe ya da kelle kullanılabilir
  • Bir çay bardağı sirke 
  • 6 diş sarımsak 
  • 1 kaşık tereyağı 
  • 1,5 yemek kaşığı un 
  • Kırmızı ve karabiber 
  • Tuz 
 
Sirkeli Kelle Çorbası Nasıl Yapılır
 
Kelle veya işkembe özenletemizlenip iyice yumuşayıncaya kadar düdüklü tencerede pişirilir. Sonra küçük parçalar halinde kesilir. Tereyağı unla kavrulur (miyane). Sulandırılarak içine sirke, sarımsak, tuz ve baharatlar ilave edilerek bütün malzemeler beraber tekrar kaynatılır. Sıcak ikram edilir. 
Görüntülenme Sayısı : 3308    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı