Kabak Tatlısı - Aydın
Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- 2 kg balkabağı
- 2,5 su bardağı toz şeker
Kabak Tatlısı Nasıl Hazırlanır
Kabak iri iri dilimlenip soyulur ve çekirdekleri çıkartılır. Kabak iki üç parmak genişliğinde istenilen uzunlukta ince ince doğranır. Büyük ve yayvan bir tencereye dizilirken aralarına şeker serpilir. Kabak, üstü kapalı olarak bir gece bekletilir. Gece şeker ile bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de tencerenin kapağı açık olarak pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınarak dövülmüş ceviz içi veya fındık içi üzerine serpilir.
Kaynak Turgay Aydın - Aydın Mutfağı (2000)
Kabak Tatlısı
Görsel Sahibi: Ali Murat Coruk
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5931
Eklenme Tarihi :
01 Mart 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
22 Şubat 2022 Salı