­ PALİZE | Kültür Portalı

Palize - Afyonkarahisar

Palize (Su Muhallebisi) Malzemeleri Nelerdir

  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı toz şeker (tercihen pekmez)
  • 4 su bardağı su

Su Muhallebisi Nasıl Yapılır

Soğuk suya buğday nişastası karıştıra karıştıra yedirilir. 15 dakika kısık ateşte topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir, tepsiye dökülür. Soğuduktan sonra baklava şeklinde kesilir. Ayrı bir kapta pekmez bir miktar su ile inceltilir ve muhallebinin üzerine dökülür. Soğuk olarak servis edilir. Süslemek için tarçın kullanılır.
 
Kaynak: Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları,  Ankara 2018
Görüntülenme Sayısı : 6839    Eklenme Tarihi : 27 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba