­ PATLICAN OTURTMA | Kültür Portalı

Patlıcan Oturtma - Amasya

Patlıcan Oturtma Mazlemeleri Nelerdir

• 4 adet orta boy patlıcan

  • 3-4 adet domates
  • 250 gr. kıyma
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 baş soğan
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır

Patlıcanlar alacalı (dalgır) soyulur halka halka kesilir tuzlanır, suyu alınıp kızartılır. Kıymadan halka patlıcan büyüklüğünde  köfteler yapılır. Tencereye bir patlıcan bir köfte olarak dizilir. Üzerine yağda kızartılmış sivri biber ve domates konularak kısık ateşte kendi halinde pişirilir. Servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4340    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı