Sütlü Keşkek Çorbası - Karabük
Sütlü Keşkek Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1. 5 su bardağı keşkek
- 1.5 kg süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
Sütlü Keşkek Çorbası Nasıl Yapılır
Keşkek çorba yapılmadan önce akşamdan yumuşaması ve şişmesi için tencerede kaynatılır. Kaynayan keşkeklik üzerine soğuk su ilave edilir ve sabaha kadar bekletilir. Sabaha kadar keşkeklik suyu çekerek şişer. Bunun üzerine yeteri kadar karabiber, tuz ve süt ilave edilir ve kaynatılır. Ocaktan indirildikten sonra servis kaplanna konulur. Üzerine tereyağında kızdırılmış salçadan oluşan karışım ilave edilip servis edilir.
Sütlü Keşkek Çorbası
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13854
Eklenme Tarihi :
07 Mayıs 2019 Salı
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı