Haşhaşlı ve Cevizli Parmak - Tokat
Haşhaşlı ve Cevizli Parmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg un
- Aldığı kadar su
- 1 çorba kaşığı tuz
- 250 gr iç ceviz
- 100 gr haşhaş
- 100 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı maya
Haşhaşlı ve Cevizli Parmak Nasıl Hazırlanır?
Un, su, tuz ve maya konularak hamur kendini toplayana kadar yumuşak bir hamur yoğurulur.Yoğurma işi bittikten sonra hamurun üstü hafif nemli bir bezle kapatılarak kıvamına gelene kadar dinlenmeye alınır. Hamur dinlendikten sonra 3 parçaya ayrılarak her bir parça büyükçe açılır. İçerisine sıvıyağ, ceviz ve haşhaş konularak rulo şeklinde sarılır. Burgu biçiminde dolanan hamur yan yana üç burgu olacak şekilde parmak görüntüsü haline getirilir. Üzerine yağ sürülür. Kara fırınlarda ya da ev fırınlarında 25-30 dakika arasında pişirilerek fırından çıkartılır Yenmeye hazır hale gelir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Haşhaşlı Cevizli Parmak Çörek
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdürlüğü
Haşhaşlı Cevizli Parmak Çörek
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6845
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
20 Ocak 2020 Pazartesi