Tarator Sosu - Antalya
Tarator Sosu Malzemeleri Nelerdir (2 Kişilik)
- 1 su bardağı bayat ekmek içi (ufalanmış)
- 1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tarator Sosu Nasıl Yapılır
- Çukur bir kap içine; ufalanmış bayat ekmek içlerini, dövülmüş cevizleri, sarımsak dişlerini, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu koyunuz.
- Tüm malzemeyi çatalla ezerek karıştırınız. Azar azar su ilave ederek tahin kıvamında bir karışım tutturunuz.
- Taratoru servis tabağına koyup üstünü süsleyerek sofraya veriniz.
Notlar
- Tarator meze olarak kullanıldığı gibi, salataların, kızartmaların, haşlamaların üzerine gezdirilerek sos olarak da kullanılır; taratorlu balık, taratorlu köfte, taratorlu karaturp salatası gibi.
- Tarator, Anadolu’da yaygın olarak kullanılan, Anadolu’ya özgü bir sostur.
- Taratorda isteniyorsa kimyon, portakal veya limon kabuğu rendesi, kırmızı pul biber gibi baharatlar da kullanılabilir.
Kaynak: “Tarator Sosu”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 25.
Tarator Sosu
Görsel Sahibi: Uğurhan BETİN - Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
39219
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı