Daneli Patates - Ankara
Daneli Patates Malzemeleri Nelerdir
- 4-5 adet orta boy patates
- 200 g kuşbaşı et
- Bir baş soğan
- Bir yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1,5 yemek kaşığı yağ
- Su
- Tuz
Daneli Patates Nasıl Yapılır
Kuşbaşı et biraz kavrulur. Soğanlar yemeklik doğranıp eklenir. Et ve soğan iyice kavrulduktan sonra bir kaşık salça koyularak küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilip, karıştırılır. Bir su bardağı su eklenir. Patatesler pişmeye başladığında bir iki dakika sonra pirinç ilave edilir. Pirinçler çok pişmeden altı kapatılır.
Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Daneli patates
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3700
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı