Tatlı Çorba - Bayburt
Tatlı Çorba Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kurutulmuş kuşburnu veya ½ kg. kuşburnu marmelâdı
- 100 g kuru üzüm
- 1,5 kg toz şeker
- ½ kg yarma (gendime)
- 100 g incir (istenirse)
- 100 g kuru fasulye
- 100 g kayısı
- 100 g erik (istenirse)
- 250 g fındık
- 1 su bardağı un
- Tuz
Tatlı Çorba Nasıl Yapılır
Kuşburnu iyice pişirilerek ezilir önce süzgeçten sonra elekten geçirilerek süzülür. Başka bir kapta iyice pişirilen yarma ve önceden pişirilen fasulye süzülen suya katılır, un su ile karıştırılarak bulamaç halinde üzerine ilave edilir bir taşım kaynatılır. Başka kapta diğer malzemeler (kayısı, üzüm, erik, incir) pişirilerek şekerle birlikte karışıma ilave edilir ve bir taşım kaynadıktan sonra, soğumaya bırakılır. İyice soğutulan tatlı çorba üzerine fındık serpilerek servis yapılır.
Kaynak: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tatlı Çorba
Görsel Sahibi: Feridun HACIHASANZADE
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10310
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
24 Mart 2022 Perşembe