Tava - Mardin
Malzemeler: 2 kg pirzola kuzu eti, 5 adet domates, 10 adet biber, 3 yemek kaşığı tereyağı, bir tutam tuz, bir tutam baharat, Yapılışı: Yağ tavada eritilir. Sonra etler dizilir. Sonra domates ve biberler doğranıp etlerin üzerine bırakılır. Tava fırına verilir. Yüksek ateşte yarım saat pişirilir. Pişirimden sonra servis edilir. Sıcakken daha lezzetlidir. Tava yemeği Mardin'de daha çok Derik ilçesinde yapılmaktadır. Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tava, Fotoğraf: Baki ATEŞ
Görsel Sahibi: Baki Ateş
Tava, Fotoğraf: Baki ATEŞ
Görsel Sahibi: Baki Ateş
Tava, Fotoğraf: Baki ATEŞ
Görsel Sahibi: Baki Ateş
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11131
Eklenme Tarihi :
14 Ağustos 2014 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
14 Haziran 2018 Perşembe