­ HÖŞMERİM | Kültür Portalı

Höşmerim - Aksaray

Höşmerim Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı köy unu

Höşmerim Nasıl Yapılır

Bakır tavada tereyağı eritilir ve ateş kısılır. Bu sırada süt ve yumurta çatalla çırpılır ve tavaya dökülür. Un da tavaya yavaş yavaş ilave edilir, devamlı karıştırılarak pütürsüz bir kıvama getirilir. Karışımın rengi koyulaşınca ve kıvamı yoğunlaşınca üzerine toz şekerin yarısını dökülür, alt üst edilerek kavurmaya devam edilir. Kavrulan höşmerim ocaktan alınır, servis tabaklarına konur ve üzerlerine kalan toz şeker serpilerek servis edilir. 
 
Yörede pişirilen höşmerim tatlısının üzerine bazı evlerde köpük helva,bazı evlerde ise bal dökülerek yenir.
 
Kaynak: Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri, 2018.
Görüntülenme Sayısı : 2092    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 28 Temmuz 2025 Pazartesi