Tavas Göveci - Denizli
Tavas Göveci Malzemeleri Nelerdir
- 150 g kuyruk yağı
- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet yeşil veya kuru biber
- 4-5 adet domates
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
Tavas Göveci Nasıl Yapılır
Odun ateşinde ve toprak göveç kabında ince kıyılmış kuyruk yağı eritilir. Kuşbaşı et 25-30 dakika hafif ateşte kavrulur. Küp şeklinde doğranan soğan ilave edilerek 10-15 dakika pişirilir. Biberler doğranarak eklenir ve 15 dakika daha pişirilir. Daha sonra enine doğranmış domatesler katılarak kaynayan suyun malzemeyi örtecek kadar ilavesiyle renk için kırmızı toz biber konularak 40-50 dakika pişirilir. 4-5 diş sarımsak son 10 dakikada ilave edilir. Üzeri maydanoz ile süslenir.
Tarif: Adile ZOR Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Tavas göveci
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6835
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
10 Kasım 2022 Perşembe