Beyaz Baklava - Bartın
Beyaz Baklava Malzemeleri Nelerdir
- 3 yumurta
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı sirke
- 2 paket kabartma tozu
- 4 paket margarin
Şerbeti İçin
İç Harcı İçin
Beyaz Baklava Nasıl Yapılır
Hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur. 45 – 46 adet çıkan peziler tek tek açılır. Açılan hamurlar tek tek tepsiye yerleştirilir. Her katın arasına eritilmiş margarin ile ceviz dökülür. Önceden ısıtılmamış davul fırına koyulan baklava 10 – 15 dakika kabarana kadar pişirilir. Fırının kapağı açılıp tepsinin altına kerpiç koyulur. Tepsi ara ara çevrilerek baklava 3 saatte pişirilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Beyaz Baklava
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
17010
Eklenme Tarihi :
08 Ekim 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı