­ TOYGA ÇORBASI | Kültür Portalı

Toyga Çorbası - Ankara

Toyga Çorbası​  Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı yarma​​
  • 1su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı un
  • 500 g süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Et suyu
  • Sosu için gerekli malzemeler:
  • Tereyağı 
  • Nane 
  • Kırmızı biber

Toyga Çorbası Nasıl Yapılır

2 su bardağı yarma, bir su bardağı nohut pişirilir. 500 gr yoğurdun içine bir yumurta, bir su bardağı un, tuz, yarma, nohut, et suyu ve su konulup ocakta karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra üzerine nane ve kırmızı biber ile kızdırılmış  tereyağlı sos dökülür.

Kaynak : Hatice DOĞAN (Çubuk), Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 13606    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2022 Perşembe