Yayla Göçü Çöreği - Artvin
Yayla Göçü Çöreği Malzemeleri Nelerdir
- 2 kg un
- 1 litre süt
- 1 kg sıvı kaymak
- 1 kg süt kaymağı
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
Yayla Göçü Çöreği Nasıl Yapılır
Toz şeker ve ılık suyla karıştırılarak kabartılan mayanın içerisine ılıtılmış süt ve kaymaklar ilave edilerek karıştırılır. Tuz ve yavaş yavaş un eklenerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur somun ekmeği şekline getirilerek taş fırında pişirilir.
Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10
Eklenme Tarihi :
20 Kasım 2025 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2025 Pazartesi