Yoğurtlu Mancar - Bartın
Yoğurtlu Mancar Malzemeleri Nelerdir
- 2 kg pancar kökü
- 1.5 litre su
- 0,5 litre yoğurt
- 30 g salça
- 25 g ayçiçek
- 10 g sarımsak
Yoğurtlu Mancar Nasıl Yapılır
Haşlanan pancarların kabuklarını soyunuz ve yuvarlak dilimler halinde doğrayınız. Şekerle karıştırarak dinlenmeye bırakınız. Sarımsak ve yoğurdu karıştırınız. Hazırlamış olduğumuz sarımsak ve yoğurdu pancarların üzerine dökünüz. Ayn bir tavaya sıvı yağı koyarak salçayı kavurunuz. Suyu ekleyiniz. Suyu çekip kıvamını aldıktan sonra pancarların üzerine ilave ediniz. Servise hazırdır, afiyet olsun.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Yoğurtlu Mancar
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3738
Eklenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı