­ İNCİK KEBABI | Kültür Portalı

İncik Kebabı - Bitlis

İncik Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 4 adet kuzu incik
  • 200 g küçük patates
  • 200 g arpacık soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İncik Kebabı Nasıl Yapılır

Kuzu incik kızgın yağda 2-3 dakika çevrilerek mühürlenir. Bir su bardağı sıcak su eklenip düdüklüde kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirilir. Soyulan patates ve soğan ayrı ayrı kaplarda haşlandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Haşlanan incik, patates ve soğan fırın tepsisine dizilir. Üzerine bir su bardağı et suyu ile kekik, karabiber, pul biber ve tuz eklenip fırında 20-25 dakika pişirilir. Sunum tabaklarında sıcak sunulur.
 

Kaynak ve Fotoğraflar: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi. 

Bitlis Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 40    Eklenme Tarihi : 28 Kasım 2025 Cuma    Güncellenme Tarihi : 28 Kasım 2025 Cuma