Yumurtalı Tiken Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg şevketi bostan
- 2 adet soğan
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 13 su bardağı su
Yumurtalı Tiken Nasıl Yapılır
Şevketi bostanlar yıkanıp, tepeleri kesildikten sonra, kalan kısmı ince ince doğranır. Bir tencerenin içerisine 10 su bardağı ve tuz eklenerek kaynatılır. Kaynadığında içine şevketi bostanlar atılarak, 10 dakika süreyle malzeme haşlanır. Daha sonra ateşten alınarak süzülür. Bir tavada ince doğranmış soğanlar ayçiçeği yağında pembeleştirildikten sonra, salçası eklenerek, 2–3 dakika kavrulur. Süre bitiminde malzemeye yumurta kırılarak, süzülmüş şevketi bostan eklenir ve biraz karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı su ile kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirilir ve servis edilir.
Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi