­ ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI | Kültür Portalı

Şehriyeli Bulgur Pilavı - Kilis

Şehriyeli Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber                                                                                                                                                                                                                

Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

 Tavada yağ ve şehriye pembeleşinceye kadar kavrulur. Teflon tencerede 4 su bardağı su ve tuz kaynatılır. Kaynayan suya bulgur, şehriye ve yağ eklenir. Hafif ateşle bulgurlar suyu çekinceye kadar pişirilir. Karabiber serpilir. Karıştırılarak servis tabağına alınır.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

 

Görüntülenme Sayısı : 1437    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2024 Çarşamba