­ ZIRVA | Kültür Portalı

Zırva - Bartın

Zırva Malzemeleri Nelerdir (8-10  Kişilik)

  • 500 g (yaklaşık 4 su bardağı) nişasta
  • 400 g  (2 su bardağı) toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 150 g lohusa şekeri
  • 5 g karanfil

Zırva Nasıl Yapılır

  • Şeker ve suyu karıştırınız. İçine nişasta ilave ederek çırpınız.
  • Lohusa şekerini 300 gr suda eritiniz, içine karanfilleri katarak kaynatmaya devam ediniz.
  • Suyunu çektikten sonra diğer malzemeleri ilave ederek karıştırmaya devam ediniz.
  • Ayrı bir kaba alarak soğutunuz ve dilimler halinde keserek servis ediniz. 

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 8434    Eklenme Tarihi : 09 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı