Zırva - Bartın
Zırva Malzemeleri Nelerdir (8-10 Kişilik)
- 500 g (yaklaşık 4 su bardağı) nişasta
- 400 g (2 su bardağı) toz şeker
- 5 su bardağı su
- 150 g lohusa şekeri
- 5 g karanfil
Zırva Nasıl Yapılır
- Şeker ve suyu karıştırınız. İçine nişasta ilave ederek çırpınız.
- Lohusa şekerini 300 gr suda eritiniz, içine karanfilleri katarak kaynatmaya devam ediniz.
- Suyunu çektikten sonra diğer malzemeleri ilave ederek karıştırmaya devam ediniz.
- Ayrı bir kaba alarak soğutunuz ve dilimler halinde keserek servis ediniz.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Zırva
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8434
Eklenme Tarihi :
09 Mayıs 2019 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı