Bakla Çorbası - Bolu
Bakla Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 250 g bakla
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- 100 g kıyma
- 4 kaşık süzme yoğurt
- 2 kaşık un
- Tuz, karabiber, dere otu
- 1 adet yumurta
Bakla Çorbası Nasıl Yapılır
Soğanlar ince ince doğranır. Kıyma ile beraber kavrulur. Baklalar küçük küçük doğranır, domates rendeleri de ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Sıcak su ve tuz eklenerek baklalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bir yandan diğer tarafta süzme yoğurt, yumurta ve un boza kıvamına gelene kadar karıştırılır. Tencerede kaynamakta olan karışımdan yoğurt karışımına biraz alınır ve hepsi beraber yavaş yavaş tencereye boşaltılırken karıştırmaya devam edilir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kapatıldıktan sonra dereotu ve karabiber ilave edilir.
Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu
Bolu Geleneksel Mutfak
Bakla Çorbası
Görsel Sahibi: Bolu il Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6323
Eklenme Tarihi :
11 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
27 Nisan 2022 Çarşamba