Fırın Kurusu Fasulyesi Kavurması - Giresun
Fırın Kurusu Fasulyesi Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg fırın kuru fasulye
- 2-3 adet soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
Fırın Kurusu Fasulyesi Nasıl Yapılır
Kurutulumuş fasulye yıkanır ve haşlanır. Soğanlar ince ince doğranarak pembelesinceye dek kavrulur. Haşlanan fasulyeler soğana ilave edilir. Tuz eklenir. 5-10 dk. daha kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Fırın Kurusu Fasulyesi Kavurması
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9400
Eklenme Tarihi :
21 Mart 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
21 Mart 2023 Salı