Kiraz Tuzlusu Diblesi - Giresun
                
                
                    Kiraz Tuzlusu Diblesi Malzemeleri Nelerdir
	- 1/2 kg kiraz tuzlusu
 
	- 1-2 adet soğan
 
	- 1 çay bardağı pirinç
 
	- 1 adet havuç
 
	- Fındık yağı
 
Kiraz Tuzlusu Diblesi Nasıl Yapılır
Tuzu çıkarılan kirazlar, yağ ile kavrulmuş soğanlara ilave edilir. Küçük küçük doğranmış havuçlar soğanların üzerine yayılarak en üzerine yıkanmış olan pirinçler ilave edilip, yeterince su konularak tencerenin ağzı kapatılıp 20 dk. kadar pişirilir ve demlenmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır. 
Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kiraz Tuzlusu Diblesi
                                            Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        5730   
                            Eklenme Tarihi :
                                18 Mart 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                03 Mart 2023 Cuma