­ DİLBER DUDAĞI | Kültür Portalı

Dilber Dudağı - Gümüşhane

Dilber Dudağı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 2 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket margarin

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı şeker
  • 100 g tereyağ
  • Yarım limon

Dilber Dudağı Tatlısı Nasıl Yapılır

Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyükçe parçalar kopartılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. Yedi yufka elde edilir. Yufkalar teker teker açılarak büyütülür. Aralarına ceviz serpilerek üst üste tepsiye dizilir. Bardakla yufkalar kesilir ve elde edilen yuvarlak yufka ortadan ikiye katlanır. Üzerine eritilen yağ dökülür ve fırında pişirilir. Fırından çıkarılan tatlı sıcakken üzerine daha önceden pişirilip soğutulan şerbet dökülür.

Kaynak: Gümüşhane Gezi Rehberi

Görüntülenme Sayısı : 1792    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Ekim 2025 Pazartesi